Nasi partnerzy

"O JEDZENIU"

DSC03663 1 cr light small„(…) Masz przed sobą nie tylko pasjonującą opowieść i piękny atlas, ale także swoisty przewodnik. Znajdziesz tu trasę prowadzącą w głąb Krainy Smaku, w jej najbardziej dzikie i naturalne rejony. (...)” – to fragment wstępu, którym Tomasz Piątek, znany polski pisarz i dziennikarz, opatrzył nowatorską książkę Krzysztofa Lechowskiego „O Jedzeniu. Szlakiem polskiej prowincji”.

 

„O Jedzeniu” jak pisze sam autor, to książka – podróż. Podróż, dzięki której wnikliwy czytelnik będzie mógł przebyć swoisty szlak kulinarny. Zetknie się na nim z miejscami, gdzie dziczyzna prosto z polowania podawana jest razem ze świeżo zebranymi grzybami, żurawinami i ziołami a także odrobiną szlachetnej nalewki na leśnych owocach. To zarazem spotkanie z ludźmi, którzy pieczołowicie pielęgnują tradycje kulinarne swojego regionu.


Autor, Krzysztof Lechowski jest znawcą kuchni myśliwskiej, założycielem firmy PROVINCJA, twórcą i organizatorem projektu Kulinarnego „Oswajamy Dziczyznę”, promującego zastosowanie dziczyzny i innych darów lasu we współczesnej kuchni.


Zapraszamy do lektury!

 

reklama2

WYDARZENIA na Piastowskim Szlaku Kulinarnym

WYDARZENIA regionalne

Newsletter

Jeśli chcesz otrzymywać od nas na bieżąco informacje, dotyczące nowości na stronach firmy PROVINCJA a także wydarzeń na Piastowskim Szlaku Kulinarnym...